Cross media

Cross media projecten maken gebruik van (audiovisuele) media en communicatievormen.
Daarbij bedoelen we natuurlijk niet simpelweg een film die op een website geplaatst wordt maar het gericht inzetten van verschillende media met verschillende deeldoelstellingen en hetzelfde einddoel.

Niets is leuker dan bij alle facetten van een dergelijk traject betrokken te zijn als producent en regisseur. Daarbij de juiste partijen te verzamelen om SAMEN een project tot een mooi einde brengen.

Hieronder staan twee voorbeelden die door ons gerealiseerd zijn. Het project Kinderen van Toen heeft in 2016 een Duits zusje gekregen “ www.kindervondamals.de “ Daarvoor hebben we Duitse native speakers en tolken ingezet.

Projecten

Kinderen van Toen

Projectteam Kamp Amersfoort

In het project ‘Kinderen van Toen’ heb ik o.a. nauw samengewerkt met Yolande gastelaars, journaliste/tekstschrijfster, researcher en WO II historicus Karel Kreuning en een projectteam van Kamp Amersfoort. Kinderen van Toen vertelt de verhalen van ruim 50 (Nederlandse en enkele Duitse) ‘kinderen’ uit de tweede wereldoorlog, van Onderduikers tot NSB kinderen en van een latere Nazijager tot een Joodse kamp-overlevende.

Meer over dit project

VTTI – Eurotank

VTTI

In dit project heb ik samengewerkt met collega Marc de Roy van Zuidewijn.

De opdracht was een complete functionaliteit te bouwen die VTTI in staat stelde te voldoen aan wettelijke verplichtingen rondom bezoekers aan hun enorme tankopslag terreinen in Amsterdam. Vanwege de hoge risico’s is het namelijk verplicht dat bezoekers een uitgebreide veiligheidsinstructie hebben gekregen alvorens het terrein überhaupt zelfs maar te mogen betreden.

Meer over dit project