Kinderen van Toen

Lancering project Kinderen van Toen

Najaar 2015

Na een periode van bijna 4 jaar is het project ‘Kinderen van Toen’ gereed genoeg om gelanceerd te worden. Dit gebeurde op 12 september tijdens een feestelijke bijeenkomst in Kamp Amersfoort.
Op 12 september kwam een groot aantal Nederlandse en Duitse ‘kinderen van toen’ samen in Nationaal Monument Kamp Amersfoort voor de première van het volledige project en de 32 minuten durende Kamp Amersfoort Special. Dat is een van de twee documentaires die zijn gerealiseerd naar aanleiding van alle interviews die in het kader van dit project zijn gehouden. De tweede documentaire vertelt het ‘oorlogsverhaal’ gezien door de ogen van de ‘Kinderen van Toen’.

Voor de ‘hoofdrolspelers’ van het project Kinderen van Toen, zonder wie dit project nooit tot stand was gekomen, is deze première om meerdere redenen bijzonder spannend: voor velen is het de eerste keer dat zij elkaar terug zien sinds hun kindertijd, voor anderen is het de eerste keer dat zij hun ervaringen delen met de Duitse ‘kinderen van toen’, die aan het project hebben meegewerkt.

Ook de pers en vertegenwoordigers van de diverse sponsors van dit project waren tijdens deze feestelijke bijeenkomst aanwezig. Omdat de beide documentaires gezamenlijk ruim 11⁄2 uur in lengte zijn, is er een speciale ‘highlights’ compilatie gemaakt voor deze avond. Natuurlijk kregen alle bezoekers na afloop de DVD met de complete documentaires mee naar huis.De reacties op zowel deze feestelijke lancering als op het gehele project zijn bijzonder positief. De komende maanden werken we verder aan de vervolmaking van het project en de introductie de scholen van het onderwijsmateriaal.