P-Docs

Het idee voor de P-docs (en de uitwerking daarvan met Carpe Vita) kreeg ik jaren geleden toen ik stomtoevallig in de auto een nieuwsbericht hoorde over een tragisch ongeval en een paar dagen daarna ook nog welke nasleep en impact dat had op de nabestaanden… Op een zaterdag heb ik het opgeschreven… en na een ontwikkelproces is daar het totaalconcept Carpe Vita uit ontstaan.

Aan de basis staat dat Carpe Vita iedereen de gelegenheid geven tegen geringe kosten zijn geliefden en/of de wereld iets na te laten in de vorm van de speciale videodocumenten, door ons ‘P-docs’ genoemd. Persoonlijk of openbaar, beschermd, actueel aanpasbaar, altijd toegankelijk en op een vindbare plek tot in de eeuwigheid

Daarvoor is inmiddels al een speciaal en zwaar beveiligd platform ontwikkeld (gebouwd en getest).

Ook is dit platform geschikt gemaakt om alles rondom ‘het afscheid’, ‘de uitvaart’ en alles wat daarmee samenhangt, naar eigen inzicht officieel en op maat te kunnen regelen.

Naast de openbare P-docs die dus voor iedereen toegankelijk zijn, kan iemand heel persoonlijk documenten en /of filmpjes nalaten aan diegenen die hem of haar lief zijn. Carpe Vita is ontwikkeld om de juiste bezorging en plaatsing daarvan te garanderen op een bijzonder laagdrempelige en toegankelijke manier.

Op dit moment lanceren we het complete platform nog niet maar realiseren we al wel op individuele basis het maken van de P-docs (Ijonanda) en zogeheten ‘life-documentaries’ of op z’n Nederlands gefilmd levensverhaal

Inmiddels heeft AV Services al meer dan 10 van dit soort ‘life-documentaries’ gerealiseerd voor zeer uiteenlopende cliënten.

Projecten

Ijonanda Boermeester

IJonanda Boermeester

Op 29 mei 2017 om 23.05 nam IJonanda definitief afscheid van het leven.

Wekenlang vocht ze de oneerlijke strijd tegen een ziekte die weigerde haar een kans te geven. IJonanda, je wordt enorm gemist door mensen als je man Henk, je ouders Ellie en Theo, je broers Theo en Ger maar ook door de talrijke vrienden, kennissen en collega’s die jou allemaal gekend en daarom omarmd hebben. Want jouw combinatie van schoonheid van binnen en van buiten is nogal uniek.

Lees verder

Anneke en Loed

Een heel bijzonder traject is het verhaal van Anneke en Loed. Bijzondere mensen met een grote vriendengroep en inmiddels ruim over de 90. Een leven lang samen door de ogen en getuigenissen van de vrienden en familieleden leveren een bijzonder videodocument op dat voor Anneke en Loed zelf maar ook voor iedereen om hen heen een bijzondere herinnering is en zal blijven.

Lees verder