Friese meren

Friese Meren promotiefilm: “Elektrisch varen”

Provincie Friesland

Projectbureau de Friese Meren van de provincie Friesland heeft ons de opdracht gegeven een feel good promotiefilm te maken over de watersportbeleving op de Friese Meren.. Dit mooiste watersportgebied van Nederland wordt formeel overgedragen door de Staat der Nederlanden aan de provincie Friesland.

De afgelopen jaren is deze provincie enorm actief geweest in de verbetering van de infrastructuur van Friesland met allerlei aquaducten, verhogingen van bruggen en verbeteringen aan het weg- en waternet. In de tweede fase krijgen de voorzieningen rondom de watersport alle aandacht. alsmede de promotie van het elektrisch varen om de natuur en het milieu te ontzien en het verhogen van de aantrekkelijkheid van de provincie, stadjes en dorpjes voor de watersporters in het algemeen.

Prominent in de film aanwezig is de beleving rondom het elektrisch varen onder andere met deze boot, de ‘Tjet Rixt’, een oorspronkelijk in 1843 te IJlst gebouwde boeier van 10,50 meter. Na een tien jaar durende restauratie is de Tjet Rixt in augustus 2007 opnieuw te water gelaten en zo begonnen aan een tweede leven als drijvend museaal topstuk met fluisterstille elektromotor dat voor groepsdoeleiden worden gehuurd.

Deze Friese Meren promotiefilm zal onder andere te zien zijn in het elektrisch varen paviljoen van Boot Holland, de watersportbeurs van Nederland in het WTC Expo te Leeuwarden.
Er is naast deze korte clipversie en een langere promotieversie met o.a. statements van de commissaris van de Koningin beschikbaar.